bav.sock missing

Use this forum for all questions related to bounce management of OpenEMM

Moderator: moderator

bav.sock missing

Postby omiba » Thu Dec 17, 2009 6:43 pm

We are having an issue with OpenEMM 6.0 on CentOS 5.

When we start OpenEMM, we get an error that bav.sock is missing:

Starting sendmails: listener WARNING: Xbav: local socket name /home/openemm/var/run/bav.sock missing
client queue clientmqueue admin queue mail queue done.

We have checked the following:

1) We have all the domains and forwarding set-up properly:
Hostname: lists.xxx.com (A & PTR record exist)
Sender: list.xxx.com (A & MX record exist) *** Notice the missing "s"

2) Sendmail is configured with the following at the end of the sendmail.mc:
INPUT_MAIL_FILTER(`bav', `S=unix:/home/openemm/var/run/bav.sock, F=T')dnl

3) mailertable is set-up with the appropriate domain:
list.xxx.com procmail:/home/openemm/conf/bav/bav.rc

4) Relay domains contains:
list.xxx.com

5) bav.conf-local exists with the following:
news@list.xxx.com alias:ext_1@list.xxx.com

I've restarted everything, machine, OpenEMM, and sendmail.

Any help would be appreciated.

-Scott
omiba
 
Posts: 6
Joined: Thu Dec 17, 2009 6:18 pm

Postby neat » Tue Dec 29, 2009 12:09 pm

Yesterday we did an upgrade from v. 5.5.1 to v. 6.0.1. After that we got the same error:

Starting sendmails: listener WARNING: Xbav: local socket name /home/openemm/var/run/bav.sock missing
client queue clientmqueue admin queue mail queue done

System is CentOS 5.3
neat
 
Posts: 5
Joined: Tue Jul 07, 2009 3:42 pm

bav

Postby neat » Wed Jan 06, 2010 11:17 am

this is the error message i got.

Jan 6 01:36:41 mail sendmail[20648]: o060afgZ020648: Milter (bav): local socket name /home/openemm/var/run/bav.sock unsafe
Jan 6 01:36:41 mail sendmail[20648]: o060afgZ020648: Milter (bav): to error state
Jan 6 01:36:41 mail sendmail[20648]: o060afgZ020648: Milter: initialization failed, temp failing commands

someone any idea?
neat
 
Posts: 5
Joined: Tue Jul 07, 2009 3:42 pm

Postby Igol » Fri Feb 19, 2010 2:43 pm

Did anyone resolve this issue?
Igol
 
Posts: 14
Joined: Mon Jan 18, 2010 4:18 pm

Re: bav

Postby chrgot » Sun Feb 21, 2010 10:56 am

neat wrote:this is the error message i got.

Jan 6 01:36:41 mail sendmail[20648]: o060afgZ020648: Milter (bav): local socket name /home/openemm/var/run/bav.sock unsafe
Jan 6 01:36:41 mail sendmail[20648]: o060afgZ020648: Milter (bav): to error state
Jan 6 01:36:41 mail sendmail[20648]: o060afgZ020648: Milter: initialization failed, temp failing commands

someone any idea?


I habe the same issue:

# OpenEMM.sh start

Starting sendmails: listener WARNING: Xbav: local socket name /home/openemm/var/run/bav.sock missing

# bav
Instance seems already to run, aborting.

-> But there no lock file!!

# strace bav

execve("/home/openemm/bin/bav", ["bav"], [/* 12 vars */]) = 0
[ Process PID=1858 runs in 32 bit mode. ]
brk(0) = 0x8059000
access("/etc/ld.so.nohwcap", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
mmap2(NULL, 12288, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xfffffffff7f39000
access("/etc/ld.so.preload", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
open("/etc/ld.so.cache", O_RDONLY) = 3
fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=26403, ...}) = 0
mmap2(NULL, 26403, PROT_READ, MAP_PRIVATE, 3, 0) = 0xfffffffff7f32000
close(3) = 0
access("/etc/ld.so.nohwcap", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
open("/lib32/libpthread.so.0", O_RDONLY) = 3
read(3, "\177ELF\1\1\1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\3\0\3\0\1\0\0\0\0G\0\0004\0\0\0\330"..., 512) = 512
fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=107227, ...}) = 0
mmap2(NULL, 90592, PROT_READ|PROT_EXEC, MAP_PRIVATE|MAP_DENYWRITE, 3, 0) = 0xfffffffff7f1b000
mmap2(0xf7f2e000, 8192, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_DENYWRITE, 3, 0x12) = 0xfffffffff7f2e000
mmap2(0xf7f30000, 4576, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xfffffffff7f30000
close(3) = 0
access("/etc/ld.so.nohwcap", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
open("/lib32/libc.so.6", O_RDONLY) = 3
read(3, "\177ELF\1\1\1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\3\0\3\0\1\0\0\0^e\1\0004\0\0\0t"..., 512) = 512
fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=1372396, ...}) = 0
mmap2(NULL, 1382000, PROT_READ|PROT_EXEC, MAP_PRIVATE|MAP_DENYWRITE, 3, 0) = 0xfffffffff7dc9000
mmap2(0xf7f15000, 12288, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_DENYWRITE, 3, 0x14b) = 0xfffffffff7f15000
mmap2(0xf7f18000, 9840, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xfffffffff7f18000
close(3) = 0
mmap2(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xfffffffff7dc8000
set_thread_area(0xff915208) = 0
mprotect(0xf7f15000, 4096, PROT_READ) = 0
munmap(0xf7f32000, 26403) = 0
set_tid_address(0xf7dc8908) = 1858
set_robust_list(0xf7dc8910, 0xc) = 0
futex(0xff915660, FUTEX_WAKE_PRIVATE, 1) = -1 ENOSYS (Function not implemented)
rt_sigaction(SIGRTMIN, {0x4f7f1f240, [], 0}, NULL, 8) = 0
rt_sigaction(SIGRT_1, {0x10000004f7f1f620, [], 0}, NULL, 8) = 0
rt_sigprocmask(SIG_UNBLOCK, [RTMIN RT_1], NULL, 8) = 0
getrlimit(RLIMIT_STACK, {rlim_cur=-4286578688, rlim_max=-163208757232}) = 0
uname({sys="Linux", node="openemm", ...}) = 0
brk(0) = 0x8059000
brk(0x807a000) = 0x807a000
umask(0133) = 022
open("var/lock/bav.lock", O_WRONLY|O_CREAT|O_EXCL, 0644) = -1 ENOENT (No such file or directory)
open("var/lock/bav.lock", O_RDONLY) = -1 ENOENT (No such file or directory)
open("var/lock/bav.lock", O_WRONLY|O_CREAT|O_EXCL, 0644) = -1 ENOENT (No such file or directory)
umask(022) = 0133
write(2, "Instance seems already to run, ab"..., 41Instance seems already to run, aborting.
) = 41
exit_group(1) = ?
chrgot
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 10, 2008 2:57 pm

Postby Igol » Mon Feb 22, 2010 11:52 am

Having a very similar problem, i'm not getting a bav.sock file so sendmail is kicking off. I've checked over the permissions as reported in other threads but still have the same problem :(
Igol
 
Posts: 14
Joined: Mon Jan 18, 2010 4:18 pm

Postby chrgot » Thu Feb 25, 2010 6:31 pm

someone any idea?
chrgot
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 10, 2008 2:57 pm

Postby maschoff » Fri Feb 26, 2010 9:29 am

Well, since OpenEMM uses relative paths, change to user openemm and enter just "cd" (to change to the home directory of OpenEMM) before starting OpenEMM.
OpenEMM Maintainer
maschoff
Site Admin
 
Posts: 2131
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany

Postby chrgot » Sun Feb 28, 2010 8:55 pm

ma wrote:Well, since OpenEMM uses relative paths, change to user openemm and enter just "cd" (to change to the home directory of OpenEMM) before starting OpenEMM.


so easy. thank you.
chrgot
 
Posts: 8
Joined: Wed Sep 10, 2008 2:57 pm

Postby maschoff » Mon Mar 01, 2010 8:24 am

Yes, I added a note in the install guide because it was not clear about the directory you have to be in when launching OpenEMM.
OpenEMM Maintainer
maschoff
Site Admin
 
Posts: 2131
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany

Postby neat » Mon Mar 22, 2010 9:59 am

THX ;)
neat
 
Posts: 5
Joined: Tue Jul 07, 2009 3:42 pm

Postby shz » Tue Apr 20, 2010 10:34 am

Dear agnitas...

Please change the binary of bav.... so that it is possible to specify the path of the socket of bav.

IT SEEMS to BE hardcoded in binary what a shame...

If you start ./bin/bav it will tell you that the socket does not exist. According to the sendmail log entry it will take some time to find out.
shz
 
Posts: 1
Joined: Tue Apr 20, 2010 10:28 am

Postby maschoff » Tue Apr 20, 2010 11:40 am

Since we provide the source code and a build script on SourceForge you can modify the source code anytime by yourself.
OpenEMM Maintainer
maschoff
Site Admin
 
Posts: 2131
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany

Postby reenfoo » Tue Sep 07, 2010 2:21 pm

i cannot resolve these issue..

thanks
reenfoo
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 13, 2010 8:59 am

Re: bav.sock missing

Postby drakeharper » Fri Apr 11, 2014 3:01 pm

So.... did anyone ever get this fixed?????
drakeharper
 
Posts: 2
Joined: Tue Apr 09, 2013 4:45 pm


Return to Bounce Management

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest

cron