Problems with unsubscribe

Use this forum for questions regarding adoption and functionality of OpenEMM

Moderator: moderator

Problems with unsubscribe

Postby dwebber » Mon Jun 06, 2016 11:28 am

Hi all.

I'm having some issues getting the unsubscribe links to work.

I've followed the instructions from section 8.1.2.7 in the manual and have my UnsubscribeQuery form, OptOutConfirm form, Get User and Unsubscribe actions set up. I'm including the following link in my email:
Code: Select all
<a href="http://{my-server}/form.do?agnCI=1&agnFN=UnsubscribeQuery&agnUID=##AGNUID##">
Unsubscribe</a>


I have tried setting this link as a tracked and untracked link, both getting different results in the browser:

Tracked
Code: Select all
http://{my-server}/r.html?uid=1.u.a.2l.m5400hpfxragnCI=1&agnFN=UnsubscribeQuery&agnUID=#%23AGNUID%23%23

Untracked
Code: Select all
http://{my-server}/form.do?agnCI=1&agnFN=UnsubscribeQuery&agnUID=#%23AGNUID%23%23


When following the tracked url (pointing at r.html) I get an empty html page. When following the untracked url (form.do) the UnsubscribeQuery forms error message is returned.
I've had a look through the forum and can't find any other topics with the same issue. Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Dave.
dwebber
 
Posts: 1
Joined: Mon Jun 06, 2016 11:15 am

Re: Problems with unsubscribe

Postby maschoff » Thu Jun 09, 2016 9:32 pm

As a reference, this is the unsubscribe link in our own newsletter:

TXT
Code: Select all
http://www.openemm.org:8080/form.do?agnCI=1&agnFN=unsubscribe&agnUID=##AGNUID##


HTML
Code: Select all
<a href="http://www.openemm.org:8080/form.do?agnCI=1&agnFN=unsubscribe&agnUID=##AGNUID##">click here</a>


If you have no port forwarding from 80 to 8080, you have to include the port number in the link.
OpenEMM Maintainer
maschoff
Site Admin
 
Posts: 2129
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany


Return to Using OpenEMM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests