Bounce records not in statistics

Use this forum for all questions related to bounce management of OpenEMM

Moderator: moderator

xianburke
Posts: 5
Joined: Wed Oct 28, 2009 9:01 pm

Bounce records not in statistics

Post by xianburke » Wed Oct 28, 2009 9:16 pm

I am having a problem with my new installation of 5.5.1 on Windows 2003 Server. I am not using a smart host relay, although I tried with that as well. I am using the built in Python 2.5 SMTP component. I send out a test email to a few people knowing that one has a bad email address. I know that the email address gives me a Hardbounce 511 error. The mail is removed from the SPOOL directory and also the QUEUE directory. Unfortunately, I have zero bounce info in my statistics. Here is the data from the xxx-xxx-semu.log file.

[28.10.2009 12:48:42] 2004 DEBUG/ADMIN: Found 2 files in queue
[28.10.2009 12:48:42] 2004 DEBUG/910Ta28000000001: New entry C:\OpenEMM\var\spool\ADMIN\qf910Ta28000000001 from external source
[28.10.2009 12:48:42] 2004 DEBUG/910Ta28000000001: Entry is ready to send, current trycount is 1
[28.10.2009 12:48:44] 2004 DEBUG/relay: Found "mybeach.com.s8a1.psmtp.com,mybeach.com.s8a2.psmtp.com,mybeach.com.s8b1.psmtp.com,mybeach.com.s8b2.psmtp.com,mp.vel.net" as relay for "mybeach.com"
[28.10.2009 12:48:50] 2004 DEBUG/910Ta28000000001: Skip incomplete bounce None/None/'tester@mybeach.com unknown user account: user unknown'
[28.10.2009 12:48:50] 2004 INFO/910Ta28000000001: Hardbounce 511: tester@mybeach.com unknown user account: user unknown
[28.10.2009 12:49:12] 2004 DEBUG/ADMIN: Found 0 files in queue

I can even send an email to the bounce address and I get data that shows me that the SMTP functionality is working and the email is being parsed. The log looks like this:

[28.10.2009 09:10:17] 2004 DEBUG/mail: Mail from <> to <christian@vel.net> created as C:\OpenEMM\var\spool\QUEUE\qfb1256746217.6130.1/C:\OpenEMM\var\spool\QUEUE\dfb1256746217.6130.1
[28.10.2009 09:10:42] 2004 DEBUG/ADMIN: Found 0 files in queue
[28.10.2009 09:11:12] 2004 DEBUG/ADMIN: Found 0 files in queue
[28.10.2009 09:11:42] 2004 DEBUG/ADMIN: Found 0 files in queue
[28.10.2009 09:12:12] 2004 DEBUG/QUEUE: Found 2 files in queue
[28.10.2009 09:12:12] 2004 DEBUG/b1256746217.6130.1: New entry C:\OpenEMM\var\spool\QUEUE\qfb1256746217.6130.1 from external source
[28.10.2009 09:12:12] 2004 DEBUG/b1256746217.6130.1: Entry is ready to send, current trycount is 1
[28.10.2009 09:12:12] 2004 DEBUG/ADMIN: Found 0 files in queue
[28.10.2009 09:12:17] 2004 INFO/b1256746217.6130.1: Successful 250: Message send via vel.net.s8a1.psmtp.com
[28.10.2009 09:12:42] 2004 DEBUG/ADMIN: Found 0 files in queue

I have tried adding various entries into my bav.rule file but this produces nothing. After further research, I have found that I have no extbounce.log file. I assume that means no bounces are being captured into the log file even though I see activity in the semu log file.

Please help!!!

Christian

maschoff
Site Admin
Posts: 2146
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Post by maschoff » Thu Oct 29, 2009 11:12 am

OpenEMM's bounce management is not active for test mails to admin and test recipients, only for world mailings (that is how we call "real" mailings).
OpenEMM Maintainer

xianburke
Posts: 5
Joined: Wed Oct 28, 2009 9:01 pm

Post by xianburke » Thu Oct 29, 2009 2:57 pm

Yes! That explains it. I tried via a normal mailing and everything works great. Thanks very much for responding so quickly.

Post Reply