Problems with unsubscribe

Use this forum for questions regarding adoption and functionality of OpenEMM

Moderator: moderator

dwebber
Posts: 1
Joined: Mon Jun 06, 2016 11:15 am

Problems with unsubscribe

Post by dwebber » Mon Jun 06, 2016 11:28 am

Hi all.

I'm having some issues getting the unsubscribe links to work.

I've followed the instructions from section 8.1.2.7 in the manual and have my UnsubscribeQuery form, OptOutConfirm form, Get User and Unsubscribe actions set up. I'm including the following link in my email:

Code: Select all

<a href="http://{my-server}/form.do?agnCI=1&agnFN=UnsubscribeQuery&agnUID=##AGNUID##">
Unsubscribe</a>
I have tried setting this link as a tracked and untracked link, both getting different results in the browser:

Tracked

Code: Select all

http://{my-server}/r.html?uid=1.u.a.2l.m5400hpfxragnCI=1&agnFN=UnsubscribeQuery&agnUID=#%23AGNUID%23%23

Untracked

Code: Select all

http://{my-server}/form.do?agnCI=1&agnFN=UnsubscribeQuery&agnUID=#%23AGNUID%23%23
When following the tracked url (pointing at r.html) I get an empty html page. When following the untracked url (form.do) the UnsubscribeQuery forms error message is returned.
I've had a look through the forum and can't find any other topics with the same issue. Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Dave.

maschoff
Site Admin
Posts: 2146
Joined: Thu Aug 03, 2006 10:20 am
Location: Munich, Germany
Contact:

Re: Problems with unsubscribe

Post by maschoff » Thu Jun 09, 2016 9:32 pm

As a reference, this is the unsubscribe link in our own newsletter:

TXT

Code: Select all

http://www.openemm.org:8080/form.do?agnCI=1&agnFN=unsubscribe&agnUID=##AGNUID##
HTML

Code: Select all

<a href="http://www.openemm.org:8080/form.do?agnCI=1&agnFN=unsubscribe&agnUID=##AGNUID##">click here</a>
If you have no port forwarding from 80 to 8080, you have to include the port number in the link.
OpenEMM Maintainer

Post Reply